Blue Zone Festival Award

Het Blue Zone Festival is hét festival voor de gezonde leefomgeving. Ons doel is om meer aandacht te vragen voor gezonde leefomgevingen en de manier waarop we deze omgevingen daadwerkelijk kunnen realiseren en stimuleren. Daar hoort een Award bij. Inspiratie voor het Blue Zone Festival vinden we op die plekken op de wereld waar mensen gezonder leven en bovengemiddeld oud worden doordat er veel aandacht is voor sociale interactie, beweging, gezonde voeding, natuur, zingeving, weerbaarheid en het kunnen meedoen in de community. Zijn dit ook invalshoeken die in jouw project naar voren komen? Of zijn het andere aspecten die bijdragen aan een gezonde leefomgeving?

De Blue Zone Festival Award is bedoeld als stimulans voor de ontwikkeling van gezonde leefomgevingen. Er zijn twee awards: één voor vastgoedinitiatieven en één voor sociale interventies. Lees meer over de Award 2024.

Kunstenaar Kees Huigen over de Award

Voor de Blue Zone Festival Award wilden we iets speciaals. We kwamen uit bij kunstenaar Kees Huigen. Hij vertelt over zijn werkwijze en waarom hij gekozen heeft voor de vorm en het materiaal. Kees: "Toen de vraag bij mij kwam om een award te ontwerpen voor Blue Zone lag het voor mij voor de hand eerst te denken in mijn eigen “vormentaal”. In mijn beeldend werk is vaak een geometrische regelmaat de basis van mijn werk. Hierdoor ontstaat er rust en geordendheid in mijn werk. De spiraalvorm is voor mij zo’n geometrische vorm, die ook vaak te herkennen is in de natuur. De spiraal is een vorm, die groei aanduidt, van binnenuit naar buiten en daarbij voor mij ook het geheim van leven in zich herbergt. Een passend beeld bij de blue zones, waar ook de innerlijke gesteldheid uitwerking heeft naar buiten. De gesteldheid van innerlijke rust en vrede is een belangrijke voorwaarde voor kwaliteit van leven. Voor mij is dat in de eerste plaats door mijn (herstelde)  relatie met mijn Schepper. Het beeld is gemaakt van berken multiplex. In lagen opgebouwd, daarna glad afgewerkt, waardoor de lagen meespelen en de vorm versterken. Dat de spiraal een blauwe kleur heeft gekregen spreekt voor zich."


Kunstenaar Kees Huigen

Voorwaarden

Om mee te doen met de Blue Zone Festival Award gelden de volgende voorwaarden:

  • Het plan draagt bij aan het stimuleren van gezonde leefomgevingen in Nederland
  • Iedereen kan inzenden. Zowel vanuit bewoners als professionals verwelkomen we inzendingen
  • Je gaat ermee akkoord dat we de inhoud van het plan op onze websites en in de media delen
  • Alleen de initiatieven en projecten die via het formulier op deze pagina zijn ingediend, doen mee
  • Lees de aanvullende voorwaarden

Terug naar boven