De Blue Zone Festival Award

Winnen jullie de Blue Zone Festival Award?

Het Blue Zone Festival is hét festival voor de gezonde leefomgeving. Ons doel is om meer aandacht te vragen voor gezonde leefomgevingen en de manier waarop we deze omgevingen daadwerkelijk kunnen realiseren en stimuleren. Daar hoort ook een award bij, en eigenlijk twee. Eén award voor het project dat echt laat zien dat er een gezonde leefomgeving gerealiseerd is, en één award voor een veelbelovend initiatief. Inspiratie voor het Blue Zone Festival vinden we op die plekken op de wereld waar mensen gezonder leven en bovengemiddeld oud worden doordat er veel aandacht is voor sociale interactie, beweging, gezonde voeding, natuur, zingeving, weerbaarheid en het kunnen meedoen in de community. Zijn dit ook invalshoeken die in jouw project naar voren komen? Of zijn het andere aspecten die bijdragen aan een gezonde leefomgeving?

Dingt jullie project mee naar de Blue Zone Festival Award?

Je kunt jullie project indienen tussen vanaf begin april tot 15 mei. We vragen een A4-tje waarop jullie de volgende onderwerpen aan de orde laat komen: jullie visie, het doel en de aanpak. En voor gerealiseerde projecten: de lessen uit het project die jullie willen delen met anderen. Daarnaast vragen we om maximaal 5 beelden ter ondersteuning. Uit de inzendingen selecteert de jury twee maal drie genomineerden. De genomineerden worden uitgenodigd voor het Blue Zone Festival pre-event op de avond van 19 juni. Dan worden ook de twee winnaars bekend gemaakt.

De jury bestaat uit: Anjo Geluk (Raad van Ouderen), Joren van Dijk (Omgevingspsycholoog), Ronald Helder (Zwanenhof) en Alex Sievers (Beyond Now).

Voor wie?

De Blue Zone Festival Award is bedoeld als stimulans voor de ontwikkeling van gezonde leefomgevingen. Er zijn twee awards: één voor gerealiseerde projecten, één voor beloftevolle initiatieven.

Om mee te doen, gelden de volgende voorwaarden:

  • Het plan draagt bij aan het stimuleren van gezonde leefomgevingen in Nederland
  • Iedereen kan inzenden. Zowel vanuit bewoners als professionals verwelkomen we inzendingen
  • Je gaat ermee akkoord dat we de inhoud van het plan op onze websites en in de media delen
  • Alleen de initiatieven en projecten die via het formulier op deze pagina zijn ingediend, doen mee
  • Lees de aanvullende voorwaarden

Belangrijke data

Begin april | Indienen geopend. Dien het project in voor de Blue Zone Festival Award!
15 mei | Indienen gesloten. Tijd voor de jury om te beraadslagen.
4 juni | De jury maakt de genomineerde initiatieven bekend.
19 juni | Uitreiking van de Blue Zone Festival Award tijdens het Blue Zone Diner door Michel Poulain.

Project indienen

Terug naar boven