Bart van Elden

Bart van Elden

Functie:
Eigenaar Lytse Griente Friesland

Organisatie:
Lytse Griente Friesland

Wij komen uit de horeca, Steven was 16 jaar chefkok en Bart stond 15 jaar in de bediening. In de keuken werden microgroentes gebruikt voor hun voedzaamheid en mooie uiterlijk en bij de bar konden ze in de cocktail.
In 2022 hebben wij besloten om samen aan de slag te gaan met het verbouwen van die supergroenten in Dronrijp. Maar we gaan het net even anders doen.

Met Lytse Griente staan we stil bij onze ecologische voetafdruk. Om deze zo klein mogelijk te houden worden de microgreens verbouwd in de aarde, onder led-verlichting. Ze krijgen precies genoeg water en worden daarna in biologisch afbreekbare verpakkingen vervoerd en bewaard. Over elke stap in het groeiproces tot aan de levering is nagedacht. 

En dat, gewoon van de kok/boer om de hoek!

« Naar het overzicht

Terug naar boven